Prärieugglans pappa ..

Vi har fått lite info om pappa från sjukhuset, han har genomgått en kranskärlsröntgen och samtidigt fått ett par "stenter". 
Han ska gå med någon hjärtläsare över natten och sedan avgörs om han ska flyttas tillbaka till Kalix lasarett eller stanna i Sunderbyn, eftersom det är högvatten vid Björkholmen så försvårar det möjligheten att få hem honom närmsta dagarna. 
Mamma klarar sig bra där hemma, hon har skottat blötsnö och håller gångarna öppna, burit in ved och eldat i bastun så inte vattnet ska frysa. 
Här hemma har jag fyllt upp mat åt småfåglarna, skottat altanen och limmat sofflocket som ska kläs om. Maken har stökat i snickeriet och håller på att skapa ordning, monterat väggskivor i baracken och skottat av släpen. 
Dottra har spelat på datorn, poppat musik och tecknat. Hon har haft en hel del huvudvärk senaste tiden och ikväll började yrsel helt plötsligt ..
Kvällen avslutades med familje mys, vi såg två filmer. 

Prärieugglans pappa dålig ...

På förmiddagen ringer mamma och jag hör direkt på hennes röst att något har hänt, hon berättar att pappa just åkt med ambulans ...
Hjärtat stramar åt och rädslan befinner sig där direkt, ändå känner jag ett lugn och intalar mitt inre att det måste gå bra. Mamma berättar att han redan kvällen innan var slut efter ha kämpat med pumpen som han inte fick igång, för att kunna börja spola isväg. 
Tidigt på morgonen var han ute i verkstaden för att försöka få igång pumpen och kom instapplande, mamma hade sprayat nitrospray men då det inte gett effekt ringde hon efter ambulans. 
När ambulansen kom och han fick syrgas så lättade det lite, varpå resan mot Kalix sjukhus tog fart. 
Jag åkte ner till Boden och handlade då vi var helt utan mjölk, på vägen hem ringde jag mor och frågade om hon fått besked från sjukhuset, eftersom det är pandemi med corona virus så får inga besökare komma till sjukhuset. 
Hon hade fått veta att två av dom tre hjärt proverna hade haft bra resultat och dom väntade det tredje provsvaret innan dom kunde ge besked, men det kändes väldigt bra att pappa var bättre och under uppsikt. 
Både lillebror och mellanbror var hem till mamma och hjälpte henne att fylla bränsle till dieselvärmaren i stugan och fylla upp bränsle - samt visa hur elverket fungerar, dom hackade loss båten och drog upp den på land. 
Senare på kvällen ringde mamma och och berättade att det tredje provsvaret hade varit något förhöjt, varpå pappa får ligga kvar på observation över natten och att tre nya hjärt prover ska tas på morgonen.
Nu är klockan snart halv två och jag ligger i sängen och skriver detta, en malande oro finns där långt inne i hjärtat, men jag försöker stänga den dörren och bara hålla tummar och tår ... 
Tro, hopp & kärlek ❤️

RSS 2.0