Prärieugglans hjärta fylls med kärlek...

nu ska jag krypa till kojs, nöjd efter en kreativ dag :)
fyllt ved i fågelhuset och njutit av skratten i backen då tösen åkt bobb med pappa,
 
Nicole åker slalom runt hinkar med bobben och pappa i leken är med...
Foto; Laila Nilsson 13/1 -13
 

medan jag tvättat, bäddat, fejat och med maten grejat så laddade jag mitt hjärta med kärlek.. när jag ser min älskade make mysa med vår äskade tös i famnen, där dom sitter tillsammans och ser på en film ..
far och dotter - min älskade familj !
 
Överraskning till mig från Nicole "JA LOVE MAMMA" & ett hjärta, står det på struten...
Foto; Laila Nilsson 13/1 -13
 
 

När jag lyftade på struten fann jag detta...
 
 
Älskde gullungen har gjort en fruktsallad med riven mörk choklad på.. :)  (pappa har hjälpt lite)
Jag sätter mig i fotöljen bredvid min lilla familj och avnjuter gåvan jag fått av dottern, dom söta smakerna rinner ned i magen och mitt hjärta fylls med kärlek...
 

Prärieugglans sexåring tar ton...

Inatt hade vi en liten försmak av tonåren i vårt hus av vår sexåring...
Efter att vi alla krypit till kojs, sagan var läst åt dottern och alla sover sött - trodde jag !
så vaknade jag till av känslan av att något inte var som det skulle, förvånat konstaterar jag att dottern inte låg bredvid mig på madrassen som hon sover på i sovrummet (mellanlandning inför sin sovflytt till egna rummet), inte var någon dotter i vår säng heller med den sovande pappan.
Jag kliver upp och går in i vardagsrummet där det lyser och finner vår söta tös sittandes i fotöljen, klockan är 23.30 och där sitter hon och ser DVD film..  jag frågar varför hon sitter där och ser tv och får svaret "jag ville det och du kan inte bestämma"  på frågan om hon tycker det kändes som om hon gör rätt så fick jag svaret " nej mamma ! det var inte rätt" och en stund senare kommer ett "förlåt mamma! "
Vi stoppar lite fil i magen och kryper till kojs och jag konstaterar att detta är en liten pust mot vad som komma skall... :)

Prärieugglans familj krasslar...

Vår dotter är krasslig... vill inte äta, mår dåligt, supertrött och allmänt vissen. Somnade som en stock under täcket då hon skulle busa med mig medan jag gick till köket och hämtade mobilen, då jag två minuter senare kom tillbaka -låg hon helt avslagen under täcket och sov.
Maken batteri är oxå på min... kroppen protesterar och går på lågfart.
Efter att jag haft flera dygn med jobbiga dagar och en kvävande trötthet så kulminerade det idag till...
att det känns som om det är minst 40 graders feber i kroppen trotts att jag INGEN feber har, med en illamåendevärk som är jättejobbig...
Huvudvärk av explosiv typ, kallsvettningar och frossa, så törstig att klibbar i den brännande halsen.
Mår helt enkel så dåligt att man inte vet var man ska ta vägen...  då fattar jag helt plötsligt !!!!
tar mig till väskan och hämtar mitt Nitrolingual och sprayar två puffar under tungan - lutar mig bakåt i fotöljen och blundar, känner hur andningen lättar - smärtorna i kroppen släpper delvis och huvudvärken lättar :)
Kärlkrampen är en lurig kamrat och jag fattar ibland inte att den hälsar på...
 
Det blir nu några familjemys dagar för att försöka kurera oss från dom bacilluskor som bråkar i våra kroppar, massor med kramar som toppas med glass och annat gott ..

Prärieugglan har startat 2013

Efter en underbar nyårsafton med myspys i vår lilla familj, en rislyckta steg upp mot himlen vid midnattens tolvslag och vi började året med att leka en stund på gården... så kul :)
Maken och tösen gick in och kröp till kojs medan jag vandrade ned i källaren och hängde upp det föregående årets sista tvätt som detta årets första, la in en ny tvätt i maskin och programerade den på start vid fyra på morgonen..
Hämtade hundarna som nöjt kom in och svalde en sen hundmiddag, eller var det en nattmacka ?
Kröp ned i sängen och snusade på min sovandes familj och efter ett tag med vridande och vändande så klev jag upp, värken var för jobbig så jag satt mig i fotöljen och läste m.m.
Strax före fem la jag mig och fick sova en stund för att åter kliva upp och vandra en stund före klockan sex, maken vaknade vid åtta tiden och vi satt och surrade en stund innan jag åter kröp till kojs och fick sova en timme till.
 
På nyårsdagen var pappsen och tösen ute en stund och åkte bobb medan jag fixade hos djuren, sedan förberedde jag det som gick inför eftermiddagens gäster ..
vi bjöd kära vänner på 4a rätters middag, en trivsam afton med massor av surr och skratt medan dom tre barnen lekte och pysslade... efteråt såg vi en DVD eller maken och lillan såg en film och jag däckade i fotöljen helt utslagen.
Så då kan ni ju gissa hur denna dag varit, jag helt knäckt efter flera dagar med "allt för mycket" på listan - dessutom vaknade lillan redan vid fem på morgonen.. - så jag har suttit i min kära fotölj och nickat till mellen det jag kvicknat till i sekunderna två, för att kolla vad tösen gör.. för att åter försvinna ned i ett avslaget läge. Tvingade mig upp vid ett och fixade mat åt oss två för att sedan gå på pysselsparlåga för att samvetet så sa, vår underbara tös är så omtänksam och duktig <3 <3 <3 så det var det minsta jag kunde göra för henne.. vi avslutade vår väntan efter pappsen med att se en film och mysa :)
Lyckan att sitta med sitt barn i famnen och snusa i håret som luktar så gott, är obeskrivbar <3 älskade barn !

RSS 2.0