Prärieugglan böcker och bild...

Har beställt tre böcker på Adlibris, så nu återstår väntan...
Två böcker om hundträning och en om kaninhoppning, jag har nog någon typ av mani på faktaböcker och vill ÄGA dom böcker som jag gillar så att låna är inte min melodi. Att kunna betrakta dom inbundna böckerna i en vacker bokhylla, kunna känna ryggarna under ens fingrar, vetskapen om den literära rikedomen och vetskapen om att dom är mina - är underbar !
Snart ska jag bära ned kartonger i mängder och fylla vår nybyggda ekbokhylla, den har jag ritat som jag önskar den och min underbara make har byggt den enligt konstens alla regler med hyllplan som tappas in i sidostycken.. jag har betsat den i mörkbrun ek och maken har monterat ihop den.
Det är en gedigen bokhylla som täcker drygt två väggar med djupare låder under och är sammanbyggd med en lika snitsigt byggt garderob enligt mina önskemål, där har jag vikt in våra kläder som nu ligger i vackra staplar i enkla rader.. kvar är skjutdörrar med bronsspeglar över garderoberna så är hela bygget klart.

Foto; alla bilder, Laila Nilsson  26/1 -12  Nokia N8


Bokhyllan med lite böcker och en massa saker som inte ska vara där..  Garderob (vit bakrund) sitter ihop med bokhyllan till vänster om mittenbilden och ska få skjutdörrar med bronsspeglar.

              

Sedan har jag skaffat några appar till mobilen som ger möjlighet till roliga fototrick, det blir läckra bilder att spara men även otäcka bilder som jag inte ens kan ha kvar..

Foto; alla bilder, Laila Nilsson  25/1 -12 Nokia N8

Nicole och Findus....



Nicole bus i backen...



Findus katt...



prärieugglans vinter & vårt troll...

Denna vinter har varit helt magisk...
Jag har under så många nätter tassat omkring ute i mörker med månen som ledtråd i mina vandringar, beundrat det enorma himlataket som klätts av stjärnor som lysit klarare än jag någonsin sett och med en rymd som varit enorm, det har varit så så högt till tak...
Jag hoppas att närmsta månaderna bjuder på färgsprakande norrsken som vandrar i sin hast över himlavalvet i sina pastellfärger till sprak och krispiga ljud.. eller magnifika sakgående gröna norrsken som böljar fram i tystnaden.
Det är så storslaget ! jag kan än minnas hur jag som barn låg i snön på rygg och stirrade upp på himmlen, helt tagen av dess kraft och mäktighet.. för mig är norrskenet det vackraste naturen kan skapa.

Jag gillar vintern, mörkret och snön...
Det är så härligt att gå ute en mörk stjärnklar natt eller i månljuset bland skuggor som kastas ut i skimmrande snökristaller, jag har svårt att låta bli att fota om natten då jag går här hemma kring gården.

Foton; Laila Nilsson, Vårt hem ! alla bilder tagna under Januari 2012...

             

Denna vinter har varit unik på många sätt, att gå ut i nattlinne, morgonrock, med bara ben nedtrampade i stövlarna och vandra en halvtimme.. det har varit många nätter jag tassat omkring och tänkt "bara ingen ser mig" då jag vandrat efter vägen förbi grannars hus.

Foto; Laila Nilsson, ute med hunadrna en Januarinatt 2012..



En sen eftermiddag då vi vandrade runt för att mata rådjuren så stannade jag upp för att betrakta det underbara vinterlandskap som förtrollat vår omgivning till ett gnistrande konstverk, så vackert och då fotade jag...



tänk att där har det för inte så många år sedan varit en vacker anläggning för min fågelpark med ett 15 tal olika arter av fasaner, snöhöns, rapphöns och även påfåglar, ankor, höns som sprättat omkring i en omgivning av prydnadsbuskar, träd, damm och en bäck..
Det är sorgligt att se hur allt förfaller och vetskapen om att vi måste riva ned allt vartefter tid och ork finns...
Men allt har sin tid och jag gläds av det som varit...

Nu är det vår dotter som är vårt allt, vår drivkraft, vår lycka !!!
så söt som ett litet troll...

Foto; Laila Nilsson, Nicole ett nyvaket Januaritroll 2012...




Prärieugglans kärlek !!!

Nicole valde ur skattkistan på vårdcentralen efter hon lämnat blodprov - en liten orm, som blev kompis med dom andra små ormarna hon har hemma... Ormis fick vara med i leken som blandades med playmo hästar, zebra, ormar, gubbar, en stor dinosaurie, en haj och ett biltema mjukis katt.. det är alltid lite spännande att ljuvlyssna på lekens innehåll och fascineras över fantasins kreativitet, lycka och skaparglädje.
När kvällen kommer och det börjar dra ihop sig för nattning, då är det klokt att förvarna på ett lekvänligt sätt om hon är förtrollad i lekens värd.. jag brukar säga till lillan " nu gumman är det dags för dina lekkompisar att göra sig klar för kvällen, kan du natta dom försiktigt så du är klar om en liten stund ".. får ofta till svar "okey ! mamma" och leken fortsätter med innattning av hela staben av gubbar, djur och andra ting.
Att adruppt försöka få till ett avsut på leken skapar bara tårar, en arg och ledsen tös.. så det undviker jag, ibland får man avsluta leken startklar för morgonen för att den ska kunna släppas.

Nicole i lekens förtrollande värld...
Foto; Laila Nilsson


               

Vi har oxå en ny lek sedan maken och jag skaffat andridmobiltelefoner.. den består i att spela några minuter med "Angry Birds / arga fågeln" "bubbel" eller nått annat innan sagan och det kan va lite småkul att hela vår lilla familj sitter i sängen och skrattar åt varandras försök att skjuta ned "grisarna" i arga fågeln och den tävling det skapar.

Inte "Angry Birds" utan några av mina fåglar från tiden jag hade fågelparken...
Blå öronfasan, Diamantfasan, Fjälluggla hona & hane.

Foto; Laila Nilsson

                   

Inte en av grisarna i "Angry Birds" utan e
n härlig bild på en av KA & Kickis grisar...
Foto; Laila Nilsson



Men mysigast i nattningen är nog ändå när man läser sagan och Nicole kryper ihop nära och ligger med huvudet på ens bröst med en hand som stryker på min arm eller pillar i mitt hår, för att såsmåningom somna så nära som bara är möjligt... att känna hennes andetag mot kroppen, hennes värme som strålar och den kärlek - trygghet - lycka som hon ger till oss och vi till henne. Pappas hand som ligger över lillan kropp i en omfamning av kärlek till sitt barn och samtidigt når den andra handen mig som ömt talar om den gemensamma kärleken till vårt barn, hans kärlek till mig och den besvaras av min ena hand som smeker hans... 
Det finns inte ord som kan beskriva den kärlek jag känner till min make och vårt barn, det är en kärlek som är possitivt smärtsam, så enorm ! att det bubblar i bröstet av total lycka..  KÄRLEK !!!!

En liten Nicole sover på pappas bröst med tutte och brum brum, Kärlek !!!!
Foto; Laila Nilsson 


Prärieugglans nyår !!!

Efter en underbar jul har vi har haft en febersjuk tös i flera dagar...
det började den 27 december tidigt på morgonen med hög feber, termometern stannade på 39,7.
Sedan har febern vandrat både upp och ned, lillan har blivit hesare för var dag och hostan besvärar ibland.. på nätterna sväljer hon om och om igen då det rinner i halsen.
Mellandagarna har vi tillbringat mestadels inne med pyssel, spel, mys, dvd-filmer, glass, lättare mat och viktigast av allt dryck.. det har blivit många stunder av sömn för oss alla tre.

Maken jobbade några mellandagar och var hemma med tösen på fredagen då jag åkte ned för att besikta bilen, handla, hämta ut kortisonsprutor och få bli rumstucken på vårdcentralen...
Jag fick en spruta i varje skinka med kortison, som tar några dygn innan man  vet resultat.. Hopp !!!
Fredag kväll hade vi tänkt bada bastu, jag bär in ved och eldar i kaminen... men lillan är för hängig, så vi skippar våra planer.

Nyårsafton ! jag och lillan är uppe tidigt, vi tar ett bad .. pappa sover gott en välbehövd sovmorgon.
Efter frukosten intar vi soffan och myser film med vår krassliga tös.. timmarna går och jag däckar ihop, somnar på soffan medan dom på tv ser.

Nicole med familj önskar Gott Nytt År !



Vaknar tre timmar senare, oj vad skönt !!! med laddade batterier tar jag tag i kommande middag och fixar i köket, lillan leker med sina gubbar som tar hand om någon skadad hund.. den hade blivit biten av en krokodil i en flod vid en savann någonstans, en pirat sade stopp och krokodilen va väck - med skeppet fick hunden åka tre timmar i sträck.. tillbaka till byn för att få vård på djursjukhuset, ett bandage, lite medecin och massor av kärlek så springer hunden åter...
Maken tur att ta sig en lur, han har somnat på soffan och snarkar lätt...
Jag skalar potatis som klyftas och hamnar i ugn, kronhjortssteken kryddas och fräses i grytan till en gyllenbrun klump..
sedan hamnar den på ugnssäker form under ett täcke av smördeg som ska bli frasigt efter en stund, murklor som legat i blöt, silas och fräses med lök till en härlig murkelgröt... på med grädde och krydda en dutt, låt det hela få puttra en stund till en reduserad krämig underbar murkelsås.En sallad på melon, tomat, gurka och vindruvor blir lagomt,
jag dukar fram gourmetallrikar, tar fram grillbestick i rostfritt och våra finglas på fot som lillan valt.. ett stort till pappa, ett mellan för mamma och ett litet till lillan.  
Nicole väcker pappa som tar sig upp från soffan som snabbt fylls upp av två katter som kryper ihop och myser av värmen som pappa lämnat i soffan som en gyllene skatt till en frusen katt...
Halloumiost i små tärningar fräses i en smörklick en liten stund, småhackade soltorkade tomater får falla ned i stekpannan med osten och förena sig till en smakupplevelse som fullbordas på tallriken med alla tillbehör...
- termometer har just plingat och köttet är klart, vi sätter oss till dukat bord och avnjuter en middag som är så god !

Nicole äter nam nam.. ; Middag, inbakadkronhjortsstek, murkelsås med tillbehör...

  

Vi eldar i bastun, tar med godsaker och går ut i häbbret.. tar ett bastubad och njuter på loftet av häbbret ett tag, lillan leker med sina saker som bor där och vi ser med kärlekfulla ögon på vår tös som vi håller så kär.
Att få va förälder är stort, det största som hänt och som man inte förstår full ut.. förrän det är gjort - att bli förälder, det är stort !!!!
Vi reflekterar över åren som gått....

Lite gott efter bastun...



När vi går åter till huset har timmen blitt sen, men än är det en dryg timma kvar innan vi ska gå ut och bevittna året som tar slut.. vi ser på Madagaskar julfimen som är kort och kul.
Då var det dags att hoppa i kläder, Nicole är ivrig trotts sin trötthet och vi bär med en kabommare som lillan och pappa har byggt, ett chipsrör - gummiband - massor av glitter och sedan... vi går upp till vägen och riggar upp,
ett chipsrör som säger "pang" 5 minuter före, det flyger glitter över pappa och lillan, vi skrattar och glittret dalar så fint över snön... jättefint !!!

Nicole i väntan på raketpjäsen...




Sedan är det dags för 50 snabba laddningar som avfyras av pappa på säkert avstånd, det säger kaboom och smattrar till i 5 sekunder, rakterna flyger i luften och himlen färgas av 50 stjärnsmällar i ett färggrant skådespel som snabbt tar slut och bara doften av nysmullet krut, ligger kvar över nejden och minner om året som tog slut.
Gott Nytt År !!! vi pussas och kramas vår lilla familj på tre....

Nicole är jättetrött och vi bär henne hem, kläder av och kissa en skvätt.. vi börjar året med att strunta i att borsta tänder och det går ju lätt. Snabbt kryper vi ned i sängen alla tre, jag läser en kort saga och lillan har somnat .. snart hör jag även maken snarka ... nu är det bara jag som är vaken och allt är som vanligt !!!

RSS 2.0