Prärieugglans nyår !!!

Efter en underbar jul har vi har haft en febersjuk tös i flera dagar...
det började den 27 december tidigt på morgonen med hög feber, termometern stannade på 39,7.
Sedan har febern vandrat både upp och ned, lillan har blivit hesare för var dag och hostan besvärar ibland.. på nätterna sväljer hon om och om igen då det rinner i halsen.
Mellandagarna har vi tillbringat mestadels inne med pyssel, spel, mys, dvd-filmer, glass, lättare mat och viktigast av allt dryck.. det har blivit många stunder av sömn för oss alla tre.

Maken jobbade några mellandagar och var hemma med tösen på fredagen då jag åkte ned för att besikta bilen, handla, hämta ut kortisonsprutor och få bli rumstucken på vårdcentralen...
Jag fick en spruta i varje skinka med kortison, som tar några dygn innan man  vet resultat.. Hopp !!!
Fredag kväll hade vi tänkt bada bastu, jag bär in ved och eldar i kaminen... men lillan är för hängig, så vi skippar våra planer.

Nyårsafton ! jag och lillan är uppe tidigt, vi tar ett bad .. pappa sover gott en välbehövd sovmorgon.
Efter frukosten intar vi soffan och myser film med vår krassliga tös.. timmarna går och jag däckar ihop, somnar på soffan medan dom på tv ser.

Nicole med familj önskar Gott Nytt År !



Vaknar tre timmar senare, oj vad skönt !!! med laddade batterier tar jag tag i kommande middag och fixar i köket, lillan leker med sina gubbar som tar hand om någon skadad hund.. den hade blivit biten av en krokodil i en flod vid en savann någonstans, en pirat sade stopp och krokodilen va väck - med skeppet fick hunden åka tre timmar i sträck.. tillbaka till byn för att få vård på djursjukhuset, ett bandage, lite medecin och massor av kärlek så springer hunden åter...
Maken tur att ta sig en lur, han har somnat på soffan och snarkar lätt...
Jag skalar potatis som klyftas och hamnar i ugn, kronhjortssteken kryddas och fräses i grytan till en gyllenbrun klump..
sedan hamnar den på ugnssäker form under ett täcke av smördeg som ska bli frasigt efter en stund, murklor som legat i blöt, silas och fräses med lök till en härlig murkelgröt... på med grädde och krydda en dutt, låt det hela få puttra en stund till en reduserad krämig underbar murkelsås.En sallad på melon, tomat, gurka och vindruvor blir lagomt,
jag dukar fram gourmetallrikar, tar fram grillbestick i rostfritt och våra finglas på fot som lillan valt.. ett stort till pappa, ett mellan för mamma och ett litet till lillan.  
Nicole väcker pappa som tar sig upp från soffan som snabbt fylls upp av två katter som kryper ihop och myser av värmen som pappa lämnat i soffan som en gyllene skatt till en frusen katt...
Halloumiost i små tärningar fräses i en smörklick en liten stund, småhackade soltorkade tomater får falla ned i stekpannan med osten och förena sig till en smakupplevelse som fullbordas på tallriken med alla tillbehör...
- termometer har just plingat och köttet är klart, vi sätter oss till dukat bord och avnjuter en middag som är så god !

Nicole äter nam nam.. ; Middag, inbakadkronhjortsstek, murkelsås med tillbehör...

  

Vi eldar i bastun, tar med godsaker och går ut i häbbret.. tar ett bastubad och njuter på loftet av häbbret ett tag, lillan leker med sina saker som bor där och vi ser med kärlekfulla ögon på vår tös som vi håller så kär.
Att få va förälder är stort, det största som hänt och som man inte förstår full ut.. förrän det är gjort - att bli förälder, det är stort !!!!
Vi reflekterar över åren som gått....

Lite gott efter bastun...



När vi går åter till huset har timmen blitt sen, men än är det en dryg timma kvar innan vi ska gå ut och bevittna året som tar slut.. vi ser på Madagaskar julfimen som är kort och kul.
Då var det dags att hoppa i kläder, Nicole är ivrig trotts sin trötthet och vi bär med en kabommare som lillan och pappa har byggt, ett chipsrör - gummiband - massor av glitter och sedan... vi går upp till vägen och riggar upp,
ett chipsrör som säger "pang" 5 minuter före, det flyger glitter över pappa och lillan, vi skrattar och glittret dalar så fint över snön... jättefint !!!

Nicole i väntan på raketpjäsen...




Sedan är det dags för 50 snabba laddningar som avfyras av pappa på säkert avstånd, det säger kaboom och smattrar till i 5 sekunder, rakterna flyger i luften och himlen färgas av 50 stjärnsmällar i ett färggrant skådespel som snabbt tar slut och bara doften av nysmullet krut, ligger kvar över nejden och minner om året som tog slut.
Gott Nytt År !!! vi pussas och kramas vår lilla familj på tre....

Nicole är jättetrött och vi bär henne hem, kläder av och kissa en skvätt.. vi börjar året med att strunta i att borsta tänder och det går ju lätt. Snabbt kryper vi ned i sängen alla tre, jag läser en kort saga och lillan har somnat .. snart hör jag även maken snarka ... nu är det bara jag som är vaken och allt är som vanligt !!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0