Prärieugglans iver...

Sent igår kom ivern ikapp kroppens protester och inspirerad av tant ingelas städning i köksskåpen så tog jag tag i hörnskåpet som utan överdrift var proppfullt och fyndade massor... allt från små inneboende som ledde till större rensning än först tänkt, till rariteter från 1972...


     

kvar blev ett renstädat skåp med luftiga hyllor där man ser vad som finns och möjligheten att fylla på är möjligt. Nöjd la jag mig och läste en saga för tösen om stalltrollet som flyttade.. och vi somnade så sött !!!

Vi hade oxå en tös om efter sex timmars sömn på morgonen efter en jobbig natt, vaken med hosta hosta hosta, feber, frossa ... - vaknade goo och glad, pigg och busig så skuttade hon runt en stund.
Med en ballong blev det bus i vårt hus och jag fångade givetvis en del på bild, jag vill dela med mig av en glädjebild på vår busunge...





Prärieuggans gård kvittrar...

Vi har en ljuvlig småfågelserenad på vår gård sedan ett tag, det har kommit minst hundra små söta kvittrande, drillande, visslande och pipandes fjäderbeklädda varelser som frossar i fröer som om dom aldrig sett mat förut... dom vackra domherrarna, talgoxarna, talltitor, gråsparvar, gråsiskor, grönsiskor, snösparvar formligen bombarderar matplatserna och dessutom kom en koltrast hona för några veckor sedan och igår dök en koltrast hane upp.. utöver det så gästas fågelbordet av nötskrika och hackspett ibland, två korpar har fyndat i komposten tillsammans med herr och fru räv som ibland tassar över gården till hundarnas förtret.
Det är helt sagolikt när man är ute, ljudet från alla småfåglar fyller luften och man nästan lyfts upp av dess kraft, givetvis kan jag inte låta bli att föreviga detta med både bild och film.
Dessa små varelser är otroligt trygga och orädda, vilket gör att jag utan problem kan stå 2-3 meter ifrån fågelbordet med kameran och fota... jag hoppas det blir någon bra bild som visar på en annorlunda aktivitet.
Ibland när jag går förbi fågelbordet så sitter någon gråsiska eller grönsiska kvar och jag passerar på 30-40 cm från dom fjäderbeklädda sötisarna..  helt otroligt !

RSS 2.0