Prärieugglan på fisketur med lilla familjen på morsdag ...

Nicole började morgonen med att överraska mig på morsdag,  tillsammans med pappsen hade hon ställt iordning frukost och slagit in paket.


Ute på altanen intog vi en smarrig frukt skål och saft innan jag fick öppna paketet, där fanns många saker... 
En uggla, lakrits godis, ljuslykta och ett fiskespö 😃
Sedan åt vi vanlig frukost och surrade, sedan pysslade vi ute kring gården och gubben fixade igång två båtmotorer och drog upp Lamibåten från vinter förvaring. 
Mittidan gjorde Nicole med lite hjälp av pappsen en apelsin maräng tårta som var super god, med ljus och sprakande bloss. Nicke kom och fikade med oss..
På kvällen tog vi Lamibåten på båtsläp till Valsund, sjösatt och körde ut på ett  fiskeäventyr ... Underbart !!









Prärieugglan klippte gräsmattan extremt tidigt...

Denna vår blev högsommar direkt och allt blir extra tidigt, och verkar bli extra mycket oxå ...
Klippte gräsmattan redan den 22 maj första gången och ska klippa idag igen, helt galet tidigt ... Brukar normalt klippa under andra veckan i juni första gången och vissa sena sommrar först till midsommar, nu kommer vi nog ta klipp rekord 😀

Häggen har blommat över och blåsten river ner dess vita små blomblad som flyger runt över nejden, förgyller både mark och något blad följer med i håret in och lägger sig och pryder vårt golv.


Prärieugglan vårstökar med hela lilla familjen....

Efter vårfloden i ravinen som var extra intensiv och tidig, blev översvämningen nere i svackan högre än någonsin på dom trettio år vi bott på gården.
Vattnet steg in i stora förvaringshallen och flera virkeshögar blev i vattenmassorna, nu har vattnet sjunkit undan och vi har hjälps åt med att stabba och ströa om virket.
Det är väldigt roligt att göra saker tillsammans och det känns extra bra när en sak är klart och kan strykas från "alltvimåsteförsökaprioriteralistan" 
En vecka har gått sedan vi stabbade om virket, nu står få ut hönsen och påfåglarna på listan denna helg tillsammans med fiske och morsdag ... 







Prärieugglan försöker ta i...

När solen skiner och snön smält bort så ser man allt som behöver göras, då är det skönt att en mini gnista finns...
Jag kämpar upp för backen med skottkärran, stannar flera gånger och kämpar efter luft medan svetten rinner på ryggen... 
Dricker ett glas vatten och ger mig ut med krattan och räfsar ihop lite gamla löv, fågel fröer och kvistar.  
Nicole tar jordspaden och gräver upp jord ur den påbörjade dammen, hon kämpar jättebra  och vi vill fixa den och ha koys där i sommar. 
Efter ett tag börjar jag blöda näsblod och inser att kroppen inte vill detsamma som knoppen... Så nu vilar vi ! 



Prärieugglan foto flax ...

De senaste dagarna har jag haft turen att få fota ljuvliga bilder, pricken över i är gårdagens möte med Större korsnäbb.
På väg hem flög det upp två fåglar från grusvägen mellan Bygget och Valsund, den ena var röd på ryggen och jag tvärnitade och backade tillbaka. Givetvis såg jag inga fåglar men i diket såg jag vårens första tussilagon och Nicole hoppade ur bilen och sprang för att plocka, jag klev oxå ut och fotade tösen... 

Då flyger dom två fåglarna ut över hygget och sätter sig i en tall, när hanen slår ner i toppen har jag redan kameran uppe och zoomar in och tar en serie bilder. När fåglarna som jag då tror kan vara tallbitar flyger vidare, kollar jag på bilderna och är lite fundersam på vad jag egentligen fotat....
Åter hemma slår jag upp i fågelboken och inser att det är större korsnäbb jag sett och fotat för första gången 😀

Att jag tidigare under dagen även fotat tjäderhönor  och andra fåglar, gör dagen till en minnesvärd fotodag.


Skrattmås som dansar balett inför fiskmås ... 



Prärieugglan fyller nya mobilen...

Upptäckte att bloggen jag skriver på har en app som jag nu tankat ner i Huawei P20 Pro, mina tidigare mobiler har alltid haft för lite plats och jag har fått prioritera att ha det allra viktigaste.
Men med denna pärla kan jag ha det jag vill och det både underlättar och känns lyxigt, så nu kommer bloggen vakna till liv.... 
Att jag sedan fått ett jätte fint "flippcover" av älskade dottern och älskade maken i förskott till morsdag, ett omslag som verkligen beskriver mig - Ugglemor, gör mig så glad i hjärtat 💖💖💖