Prärieugglans hundar...

Knasiga hundar...
Ibland funderar jag vad vi gjort för fel denna gång, våra två hundar är superfina hanhundar som förgyller vårt liv..
men unghundet Molle 1½ år har sina speciella egenheter som slår det mesta, han vägrar göra sina tyngre behov om maken går ut för att rasta honom :(
Det ska vara matte som går ut med hundarna för att han ska göra sitt, ibland blir jag så himla less på att alltid gå ut med dom både morgon och kväll.. även om dom har dagarna i en hundhage på närmare 300 kvadrat och ett hundhus med härlig värme, belysning och möjlgheten att gå in och ut som dom vill... så är kvällsrastningen ett måste för att de tyngre behoven ska avlämnas för den dagen.
När han var valp så var det nästan alltid jag som rastade honom och dom få gånger maken försökte så kom han in med en halvrastad valp och jag fick gå ut med Molle... så förmodligen har han förknippat dom tyngre behoven med matte i kopplet :)))
 
Vår gammle hund Ohhci är nog lite dement, han har såna nojor man blir galen på... en småbjäbbande som irriterar i mängder, han verkar vakta sina ben för både tomtar och troll :(
Men det är trots allt hanterbart, med en blomspruta på hyllan bredvid så håller han tyst och förmodligen kommer dom där bjäbbarna utan att han riktigt vet. Som 11½ år har man sina olater som man surt förvärvat under sina år, men dom kompenseras med alla fina sidor som oxå vuxit under åren som gått. :)
Nicole har vixit upp med Ohcci bredvid sig, när hon var liten spädbarn så följde han med och höll koll.. var jättego och tillsammans med Saku som vi hade då la dom hundgrunden för vår dotter. Sedan har Nicole lekt med honom och kämpat i kopplet för att själv gå med hunden, för att nu som sexåring kunna gå helt själv med gammelhunden i kopplet och han är överlycklig tillsammans med henne..
När han ser tv eller film med Nicole så myser dom båda och det kommer bli väldigt tommt den dag vi måste ta det svåra beslutet som kommer så småningom.
Molle och Nicole har mycket kul ihop, det är lek och bus för hela slanten och då han får sitta i fotöljen eller soffan och mysa, då trivs han som best :)
 
Nicole och Ohcci kliver över kopplet båda två...
Foto; Laila Nilsson 22/10 -12
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0